Logo

Misionarske aktivnosti nekih organizacija

Pitanje

Imam jedno pitanje koje iziskuje malo duže vremena za odgovor. Zamolio bih vas da pokušate u našem listu Preporod jednu skraćenu verziju pitanja i odgovora da ponudite vezano za ovo moje pitanje.
Radi se o sljedećem, evo već duže vremena pratim rad određenih organizacija koje promovišu ši'izam u Bosni i Hercegovini. Zanima me kako vi u Rijasetu ne zauzimate malo ozbiljniji stav po ovom pitanju, zašto se šuti, je li to i dalje mudrost da se šuti, a zna se već javno da imamo oko tri hiljade sljedbenika šija Bosanaca.
Ne znam da li ste pratili odgovore uvaženog profesora dr. Šukrije Ramića koji javno odgovara na ova pitanja koja vam usput šaljem.
Možda se nekada hoće nešto sakriti radi hajra za muslimane, međutim kako nakon svega pročitanog i saznavajući ovakve informacije nositi sa vremenom koje dolazi. Ja se bojim uveliko sukoba unutar Bosne i Hercegovine i bojim se da vama ne bude kasno kasnije proglase slati. Vi vidite da se naši pojedini orofesori povode za novcem koji iranski narod
šalje za promociju ši'izma.
Stalo mi je da se oko ovoga pitanja javno porazgovara na sljedećoj sjednici Sabora ili Rijaseta, da se upoznaju svi. Nemojmo sebi dozvoljavati toliki luxuz da smo znali, a ni smo djelovali, jednostavno imamo mi prečih stvari, nije istina, ova pojava mudro radi preko naših institucija a samo Allah zna koliko je njima stalo do izvornog islama i ljubavi prema nama sunijama.


Odgovor

Organi Islamske zajednice koje ste spomenuli u Vašem pismu (Rijaset i Sabor IZ) kada ocijene da treba o navedenom pitanju raspravljato oni će to učiniti. Trebate biti strpljivi i imati povjerenje u organe Islamske zajednice, ako ih već prozivate da se oglase. Ja nisam član ni Rijaseta ni Sabora, već Vijeća za fetve, kao i dr. Šukrija Ramić, i fetva emin. Doktor Ramić je rekao to što je rekao i ko želi da se upozna s tim, ima mogućnost da pročita njegovu izjavu na spomenutom internet portalu.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.