Promo banner

A+ A A-

Šejh Jusuf Karadavi posjetio reisu-l-ulemu

Sarajevo, 21. oktobar 2010. (MINA) -Jedan od najvećih autoriteta u islamskom svijetu šejh Jusuf Karadavi danas je posjetio reisu-l-ulemu dr. Mustafu Cerića.

reis-kardavi-2010

Reisu-l-ulema je tokom današnjeg susreta šejha Karadavija upoznao o stanju islama i muslimana u Bosni i Hercegovini te o aktivnostima Islamske zajednice i zahvalio mu se na njegovoj brizi za muslimane Bosne i Hercegovine. Reisu-l-ulema se također zahvalio šejhu Karadaviju na njegovoj posjeti, te mu poželio dobro zdravlje i puno snage u daljim aktivnostima i pisanju na polju islamske znanosti kao i širenju dobre volje među ljudima, narodima i nacijama.

Šejh Karadavi je izrazio zadovoljstvo što mu se pružila prilika da još jednom posjeti Bosnu i Hercegovinu i da vidi da  u Bosni i Hercegovini vlada mir. On je također poželio da svi narodi u BiH žive u slozi i da se ne ponovi ono što se dogodilo na kraju prošlog stoljeća na ovim prostorima, genocid nad Bošnjacima koji se dogodio u Srebrenici.

reis-kardavi-2010-1

Jusuf Karadavi je današnji susret iskoristio i da reisu-l-ulemi dr. Mustafi Ceriću pokloni svoje dvije posljednje knjige koje je napisao iz oblasti islamske znanosti.