Promo banner

A+ A A-

Dženazetu-l-gaib za ubijene humanitarce

begovadzamija-sarajSarajevo,4. juni 2010. (MINA) - Danas je u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu nakon džume namaza klanjana dženazetu-l-gaib (dženaza u odsutnosti) ubijenim humanitarcima u napadu izraelske mornarice na konvoj brodova sa humanitarnom pomoći za Gazu.

Dženazu-namaz je predvodio zamjenik reisu-l-uleme hafiz Ismet ef. Spahić. On je zamolio Allaha dž.š. da sačuva palestinski narod.

Zamjenik reisu-l-uleme hafiz Ismet ef. Spahić se u veoma sadržajnoj hutbi u Begovoj džamiji osvrnuo na značaj zikra i tevbe, istakavši pri tome da se svi oni koji su na Božijem putu ne trebaju plašiti niti bojati bilo čijih prigovora, niti istine, makar ona bila i gorka.

Hafiz Spahić je podsjetio na Božije riječi kojim se poziva da se požuri tražiti oprosta i da vjernici « zovu Allaha i on će im se odazvati ».

Hafiz Spahić je zatim rekao da je ovo vrijeme kada « svi treba da zagrnu rukave », da se koriguju i vrate Allahu i njegovoj vjeri.

« Pokajte se Allahu dž.š. prije nego što smrt dođe », citirao je zamjenik reisu-l-uleme Poslanikove riječi, naglasivši da, kada smrt dođe nema pokajanja.