Promo banner

A+ A A-

Saopćenje: Demanti kvalifikacija FTV-a

ZNAKIZ1Sarajevo, 5. novembar 2009. (MINA) - Služba za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovni u povodu iznesenih kvalifikacija u saopćenju Programskog kolegija Federalne televizije izdaje saopćenje za javnost u cilju demantiranja tih kvalifikacija.

Islamska zajednica odbacuje svaku insinuaciju o pritisku na bilo koji medij, ali je istina da traži ravnopravan i nepristrasan tretman u programima javnih medija na način i u obimu kakav se njeguje prema predstavnicima drugih vjerskih zajednica i kako je to regulirano zakonom i profesionalnim standardima.

Programski kolegij Federalne televizije nije demantirao činjenice o skandaloznom odnosu prema organima i institucijama Islamske zajednice, niti je obrazložio motive ponižavanja sabornika koji prezentiraju volju muslimana Bošnjaka i grubog izvitoperivanja njihovih zaključaka. To dokazuje istinitost i snagu argumenata Islamske zajednice.

Premda ne stoji proizvoljna tvrdnja da se „u pravilu svakih šest mjeseci" Federalna televizija optužuje, jer Islamska zajednica iznosi činjenice i stavove, ipak bio bi veliki napredak kada bi menadžment Federalne televizije, umjesto kontinuirane medijske kampanje protiv Islamske zajednice, „u pravilu svakih šest mjeseci" napadao i vrijeđao muslimane, simbole islama, Islamsku zajednicu i njene predstavnike.

Umjesto prezentiranja valjane argumentacije, Programski kolegij Federalne televizije ponovo poseže za onim u čemu je dokazao svoju sposobnost, pravljenju konstrukcija i pokušaja manipuliranja javnošću, te ponovo iznosi nove konstrukcije pripisujući Islamskoj zajednici što nije nigdje rečeno niti predstavlja stavove Islamske zajednice, kaže se u saopćenju Službe za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.