Promo banner

A+ A A-

Saopćenje za javnost Medžlisa IZ Sarajevo

ZNAKIZ1Sarajevo, 9. oktobar 2009. (MINA) - U povodu skrnavljenja župne crkve u sarajevskom naselju Briješće, Medžlis Islamske zajednice Sarajevo izdao je saopćenje za javnost u kojem se kaže: 

-Medžlis Islamske zajednice Sarajevo najoštrije osuđuje skrnavljenje katoličke župne crkve u sarajevskom naselju Briješće. Vrijeđanje, prvociranje, napadi ili skrnavljenje objekata bilo koje vjere i vjerskih službenika su za svaku osudu i kao neprihvatljivim pojavama  treba im se odlučno suprotstaviti. 

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo, čiji su objekti također često meta napada i skrnavljenja, apelira na sve odgovorne društvene faktore na snažniji angažman u preveniranju ovakvih i sličnih nedopustivih pojava, te zajednički predan rad na snaženju međusobnog povjerenja, jačanju i promoviranju duha suživota i vladavine prava kao dominantne vrijednosti u bosanskohercegovačkom društvu. 

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Ferid ef. Dautović i imam džemata Briješće Sulejman ef. Posavljak u toku današnjeg dana posjetit će župnika i župni ured u Briješču, kaže se u saopćenju za javnost Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.