Promo banner

A+ A A-

Saopćenje Medžlisa IZ-e Mostar

Mostar, 20.juli 2009. (MINA) - U povodu teksta objavljenog u Oslobođenju dana 20. 7. 2009.g. pod naslovom „Ko zavađa Bošnjake i vehabije" Medžlis Islamske zajednice Mostar poziva bosanskohercegovačke medije i građane Mostara da sve kvalifikacije učesnika u masovnoj tuči ispred Šarića džamije 17. jula.2009. g. i prejudiciranje s imenima krivaca u ovom nemilom događaju prepuste nadležnim policijskim službama i Kantonalnom tužilaštvu.

Ograđujemo se od bilo kakvih insinuacija koje bi mogle prouzročiti iskrivljavanje stvarnih činjenica u ovom događaju. Smatramo krajnje neprofesionalnim izvještavanje određenih medija koji insinuiraju bilo kakve podjele u gradu Mostaru, pogotovo u kontekstu polarizacije bivših pripadnika naše „41 Slavne brigade" i vjernika, kao i pojedinačna mišljenja koja se iznose preko interneta, elektronskih i printanih medija. Svaki neutemeljen i neobjektivan zaključak koji je iznesen u ovom kontekstu pridonosi općoj kolektivnoj šteti. Ističemo da je odgovornost sudionika individalan čin kako su to i istakli službenici MUP-a HN kantona.

Pozivamo građane Mostara da ne dopuste da s njima bilo ko i u bilo kom kontekstu manipulira, te da cjelokupan događaj i kvalifikacije prepuste nadležnim i odgovornim organima, kaže se u sopćenju za javnost Medžlisa Islamske zajednice Mostar.