Promo banner

A+ A A-

Ponovni zahtjev RTVF iz Gluhe Bukovice

Medžlis Islamske zajednice Travnik ponovo je proslijedio protest i peticiju Džematskog odbora i džemata Gluha Bukovica Federalnoj televiziji u cilju objavljivanja njihovog reagiranja na uvrede i ponižavanja kojima su izvrgnuti u programima ove televizije. Podsjećamo da Federalna televizija uporno ignorira stavove više stotina stanovnika Gluhe Bukovice.

U najnovijem pismu se ističe:

- U subotu 14. 02. 2009. godine putem e-maila i poštom uputili smo vam peticiju mještana Gluhe Bukovice koji izražavaju svoje negodovanj zbog ponižavajućeg odnosa prema njima od strane pojedinih medija.

Očekivali su da će isti dan ili jučer biti ispoštovan njihov zahtjev, te da će se objaviti sadržaj peticije bez dodatnih komentara koji bi mijenjali smisao izjave volje potpisanih građana.

Jutros smo ponovo telefonskim putem zamoljeni da urgiramo na objavljivanju sadržaja otvorenog pisma od 11. februara i peticije, a sve u cilju smirivanja situacije u Gluhoj Bukovici u kojem su mještani osjetili nesigurnost zbog nanijetih uvreda.

Smatramo da će se od strane medija koji su objavljivali priloge sa spornim sadržajem uvažiti pravo građana na dostojanstven i miran život.

T'akođer nam je saopšteno da ukoliko ovi mediji nastave ignorirati zahtjeve i prava građana da će isti pozvati i druge građane da im se pridruže na protestnom okupljanju pred zgradom u kojoj obavlja djelatnost javnog medija Radio-televizija Federacije Bosne i Hercegovine.

Ukoliko se oglušite na ovu urgenciju mi ćemo i dalje nastaviti da vam pišemo sve dok ne uvažite ovaj zahtjev za objavljivanje navedih dopisa, čime ćete ispoštovati naše pravo a vašu obavezu.

Prilog:
Otvoreno pismo džematskog odbora Gluha Bukovica,
Protestno pismo džemata Gluha Bukovica.

Doslavljeno:
Reisu-l-ulemi, dr. Mustafa ef. Cerić
Slavo Kukić, predsjednik Upravnog odbora RTV F BiH
Džemal Sabić, direktor RTV F BiH
Regulatorna agencija za komunikacije
Član predsjedništva, Željko Komšić

GLAVNI IMAM
prof. Omer ef. Meštrovac