Promo banner

A+ A A-

Protest FTV Džematskog odbora Gluha Bukovica

Sarajevo, 12. februar 2009. (MINA) - Ovim putem izražavamo svoj protest upravi i menadžementu Federalne radio-televizije zbog odbijanja da objavi naše otvoreno pismo i izjasni se o, u više navrata, izrečenim kvalifikacijama o stanovnicima Gluhe Bukovice u emisijama Federalne televizije. Otvoreno pismo je dostavljeno Federalnoj televiziji 11. 02. 2009. godine.

Vaša televizija je, između ostalog, u Dnevniku 2, 06. 07. i 09. februara 2009. g objavljivala priloge o Gluhoj Bukovici, zatim je politički magazin " 60 minuta", 09. 02. 2009. godine u najavi i u posebnom prilogu tretirao Gluhu Bukovicu u kojem je urednik Bakir Hadžiomerović kazao da je u Gluhoj Bukovici više od stotinu ludaka i primitivaca urlalo u srednjovjekovnom zanosu.

Stoga još jednom tražimo da objavite naše otvoreno pismo, i time ispoštujete naše pravo na odgovor.

Pitamo se, nakon svega, da li je Federalna radio-televizija, koja je po zakonu javni servis svih građana Federacije BiH, koja treba ravnopravno i nepristrasno štititi njihov ljudski dignitet i dostojanstvo, javni servis samo određenih interesnih grupa i političkih opcija?

Ukoliko i dalje budete ignorirali naše pismo, smatrat ćemo da je zaista stav uprave i menadžmenta Radio-televizije Federacije BiH, a ne samo određenih novinara, da su stanovnici Gluhe Bukovice luđaci i primitivci koji urlaju u srednjovjekovnom zanosu, kako je ustvrdio Bakir Hadžiomerović, urednik vašeg magazina. Do sada smo se nadali i vjerovali da to nije i stav uprave i menadžemnta Federalne radio-televizije, kaže se u protestu članova Džematskog odbora Gluha Bukovica: Musić Alija, predsjednik, Selava Zahid, član, Mekić Huso, član, Hodžić Salkan, član, Čosić Sefir, član, Omerhodžić Rešad, član.