Promo banner

A+ A A-

Otvoreno pismo Džematskog odbora Gluha Bukovica

Sarajevo, 11. februar 2009. (MINA) - Tražimo od uprave i menadžementa Federalne televizije da se javno i jasno izjasne da li oni smatraju stanovnike Gluhe Bukovice luđacima i primitivcima koji urlaju u srednjovjekovnom zanosu, Bakir Hadžiomerović, urednik vašeg magazina se već izjasnio? Da li, vaš javni televizijski servis čiju pretplatu moramo po sili zakona plaćati, služi da vrijeđa i omalovažava stanovnike Gluhe Bukovice?

Tražimo od člana Predsjedništva BiH, g. Željka Komšića, da se izjasni smatra li i on da na jednom dijelu naše države žive luđaci i primitivci koji urlaju u srednjovjekovnom zanosu? Ako ne smatra, da li je rekao prilikom prijema novinara političkog magazina, da su neprihvatljive navedene kvalifikacije i proglašavanje stanovnika jednog sela ludim i primitivnim?

Tražimo od Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) da se očituje da li je proglašavanje stanovnika Gluhe Bukovice ludim i primitivnim koji urlaju u srednjovjekovnom zanosu, od strane političkog magazina "60 minuta", od 09. 02. 2009. g., u skladu sa pravilima pristojnosti i modernim standardima koje promovirate?

Tražimo od načelnika Općine Travnik da nam kaže da li i on smatra da na dijelu njegove općine žive luđaci i primitivci koji urlaju u srednjovjekovnom zanosu? Smatra li općinski načelnik takve kvalifikacije uvredom za općinu na čijem je čelu?

Tražimo od Općinskog vijeća Travnik da na svojoj narednoj sjednici stavi na dnevni red, raspravi i donese svoj stav o tome da se stanovnici jednog dijela Općine Travnik proglašavaju luđacima i primitivcima koji urlaju u srednjovjekovnom zanosu! Služi li im na čast da se stanovnici opčine Travnik proglašavaju ludim i primitivnim, koji ne poznaju artikuliran govor, pošto žive u srednjem vijeku?

Nadamo se da ćete nam jasno i javno odgovoriti, odnosno da nećete ignorirati ovo pismo, osim ako i vi ne smatrate da su stanovnici Gluhe Bukovice luđaci i primitivci koji ne zaslužuju vašu pažnju, jer urlaju te ne razumijete njihovo urlanje i odsustvo artikuliranog govora, kojeg baštine drugi dijelovi Bosne i Hercegovine! kaže se u otvorenom pismu Džematskog odbora Gluha Bukovica, Medžlisa IZ Travnik u čijem su potpisu članovi Džematskog odbora Gluha Bukovica: Musić Alija, predsjednik, Selava Zahid, član, Mekić Huso, član, Hodžić Salkan, član, Čosić Sefir, član, Omerhodžić Rešad, član.