Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema primio ambasadora Njemačke

Sarajevo, 11. februar 2009. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema primio u nastupnu posjetu ambasadora Njemačke u BiH Joachima Schmidhta.

Reisu-l-ulema je izrazio zadovoljstvo što je Islamska zajednica imala veoma dobre odnose sa dosadašnjima njemačkim ambasadorima u BiH i izrazio nadu da će i dalje tako biti.

Ambasador se interesirao za stanje Islamske zajednice i trenutne rasprave koje se vode u javnosti o pitanjima koja se dotiču Islamske zajednice. Reisu-l-ulema je objasnio da je Islamska zajednica tradicionalna zajednica bosanskih muslimana koja radi na principu otvorenosti i demokratičnosti, da podržava zdrave odnose u društvu i da prihvata princip slobode koji uz odgovornost koja pretpostavlja da sloboda ne smije ugrožavati prava drugih.

Ambasador je iskazao poštovanje prema Islamskoj zajednici i izrazio želju da se međureligijski dijalog u BiH razvija i da svojim primjerom iz Sarajeva i BiH treba slati poruke u svijet koji traži puteve za mir i sigurnost za svakog čovjeka bez obzira na vjeru i naciju.