Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema primio Jelka Kacina

Sarajevo, 6. februar 2009. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio gosp. Jelka Kacina člana Evropskog parlamenta iz Slovenije.

Jelko Kacin je u dvodnevnoj posjeti Sarajevu gdje će prisustvovati otvaranju međunarodnog festivala « Sarajevska zima » i po ovlaštenju predsjednika Evropskog parlamenta Hansa -Gerta Potteringa održati pozdravni govor.

Reisu-l-ulema dr. Cerić je gospodina Kacinu iskazao zahvalnost za njegovo angažovanje u donošenju Rezolucije o Srebrenici u Evropskom parlamentu kojom je 15. juli proglašen Danom sjećanja u Evropi na genocid u Srebrenici. U znak zahvalnosti reisu-l-ulema je gospodinu Kacinu poklonio unikatnu bosansku serdžadu, djelo umjetničke radionice »Stilla » mr. Amile Smajlović.

Donošenje Rezolucije o Srebrenici u Evropskom parlamentu kojom je ustanovljen Dan sjećanja u cijeloj Evropi na genocid u Srebrenici predstavlja krupan korak u stabilizaciji odnosa u BiH i pomirenju, istaknuto je u razgovoru. Reisu-l-ulema je izrazio nadu da će gospodin Kacin i dalje nastaviti svoju pozitivnu djelatnost u Evropskom parlamentu u traženje da se sve zemlje zapadnog Balkana priključe Evropskoj Uniji u ciulju boljeg života za sve narode i države.