Promo banner

A+ A A-

Podrška kardinala Puljića uvođenju odgoja u vjeri u vrtićima

Kardinal-PuljicSarajevo, 31. oktobar 2008. (MINA) - U povodu polemika u medijima oko uvođenja odgoja u vjeri u vrtićima iz JU « Djeca Sarajeva » uputili su MINI pismo koje su još u lipnju ove godine dobili od nadbiskupa vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića u kojem se pohvalno izražava o uvođenju odgoja u vjeri u vrtićima.

U pismu kardinala Puljića se kaže :
-Želim ponajprije pohvaliti Vaše zauzimanje na uvođenju odgoja u vjeri u Vašim predškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama (vrtićima) kao i na pozivu Katoličkoj crkvi za suradnju u realizaciji ovoga vašeg Programa.
Vaši su pothvati utemeljeni na zakonima koje u svom dopisu navodite, ali i na drugim zakonima, programima i deklaracijama. K tome, pozivajući se na Temeljni ugovor između Svete Stolice i Bosne i Hercegovine (2006.) Katolička crkva pozdravlja ovo Vaše nastojanje i, u načelu, je spremna na moguću suradnju uvažavajući specifične okolnosti u kojima se ona nalazi.
Za našu orijentaciju, planiranje i suradnju, ponajprije želimo imati barem približne podatke o broju katoličke djece u Vaša 24 vrtića što su u funkciji i prema rasporedu u Vaše četiri organizacione jedinice : « Stari Grad », « Centar, « Novo Sarajevo » i « Novi Grad ».
Za sve što je potrebno, molim Vas, ubuduće se slobodno obratite na našu za ovo područje ovlaštenu nadležnu instituciju : KATEHETSKI URED VRHBOISANSKE NADBISKUPIJE, kaže se u pismu nadbiskupa vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, upućenog Arziji Mahmutović direktorici JU « Djeca Sarajeva ».