A+ A A-

OBNOVLJENA HUSEIN PAŠINA DŽAMIJA U PLJEVLJIMA

     Sarajevo, 12. decembar 2007. (MINA) – Danas je u Pljevljima na svečan način predana na upotrebu Husein pašina džamija  čija je restauracija trajala više od pet godina.    

     Ovoj svečanosti su prisustvovale brojne  visoke političke, državne i vjerske lićnosti Crne Gore.Svečanosti je prisustvovao i reisu-l-ulema IZ u BiH dr. Mustafa Cerić. 

Reis u Husein pasinoj dzamiji, 14.12.07    

     Obraćanje reisu-l-uleme

     Nakon pozdravnih riječi predsjednika Medžlisa IZ Pljevlja Bahrije Brahića te obraćanja ministra Jusufa Kalamperovića i izaslanika Reisa Crne Gore Rifata Fejzića, skupu se obratio i reisu-l-ulema IZ u BiH dr. Mustafa Cerić. On je čestitao kao Pljevljacima, tako i svima onima  koji su učinili da se Husein pašina džamija u Pljevljivama dovede u onaj vid postojanja tako da je, kako je rekao reisu-l-ulema, trenutno najljepša džamija na Balkanu dok se ne obnovi Ferhadija u Banja Luci.    

     Današnja svečanost u Pljevljima označila je predaju džamije na upotrebu, a otvorenje će biti po dovršenju ograde oko džamije, uređenja mezarja i još nekih radova čiji se završetak očekuje na proljeće 2008. godine.

Ceric u posjeti  pljevaljskoj porod,14.12.07

Reisu-l-ulema u posjeti jednoj pljevaljskoj porodici