Promo banner

A+ A A-

REISU-L-ULEMA PRIMIO RUSKOG AMBASADORA

     Sarajevo, 24. oktobar 2007. (MINA) - Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio je danas ambasadora Ruske Federacije u BiH Konstantina Šuvalova.

     Ambasador Šuvalov je uručio poziv reisu-l-uzlemi da prisustvuje Konferenciji koja će se održati u Saint - Petesburgu od 9. do  10. novembra ove godine u okviru općeg programa G-8.

     « Dijalog civilizacija i budućnost Srednjeg  Istoka i Južne Afrike », tema je ove Konferencoije koju organizira Državni Univerzitet Saint - Petersburg, Međunarodni javni forum « Dijalog civilizacija », i Platforma « Dijalog Evroazija » pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije.

Reis Ceric i ambasador Suvalov

     Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić je zahvalio ambasadoru Šuvalovu na pozivu, ali zbog ranije preuzetih obaveza nije u mogućnosti prisustvovati  konfereciji, na koju  će poslati svoga izaslanika prof. Ahmeta Alibašića koji će učestvovati u radu ove značajne međunarodne konferencije.

     U razgovoru reisu-l-uleme dr. Cerića i ambasadora Šuvalova naglašena je važnost otvaranja dijaloga između Islamske zajednice i Pravoslavne crkve.U tome dijalogu u svijetu Ruska patrijaršija može dosta pomoći, naglašeno je u razgovoru.