Promo banner

A+ A A-

Glavni imam IZ Bošnjaka u Norveškoj gost Vlade SAD-a

Na poziv Vlade SAD - State Department-a Senaid ef. Kobilica, glavni imam IZ Bošnjaka u Norveškoj zadnjih 15 dana je boravio u pet  američkih gradova: Washington, New York, Louisville, Salt Lake City i Los Angeles. Cilj boravka je bio učešće u pogramu koji je grupi od šest europskih vjerskih i političkih lidera trebao približiti status i ulogu vjera, vjerskih zajednica, kao i drugih nevladinih organizacija u američkom društvu.

DSC08958

Tom prilikom se delegacija od šest lidera iz šest različitih europskih zemalja (Norveška, Rumunija, Bugarska, Španija, Velika Britanija i Austrija) sastala sa svim relevantnim vladinim i nevladinim institucijama i organizacijama, kao i vjerskim liderima u navedenim gradovima, upoznavajući se sa spomenutom tematikom.

Prilikom ovog boravka Senaid ef. Kobilica je posjetio i održao predavanje u tri bošnjačka džemata, i to: New York, Louisville i Salt Lake City. Pored obraćanja i druženja sa Bošnjacima u spomenutim džematima, glavni imam se sastao i sa imamima, uključujući tri naša bošnjačka imama u New Yorku.

DSC08876