Promo banner

A+ A A-

Džematlije iz Sanskog Mosta posjetile Medžlis Sisak

SisakNeki događaji nam promaknu da se pismeno zabilježe što ne umanjuje njihovu vrijednost i pažnju. Jedan takav događaj desio se 24.10.2009. (subota) kada je autobus džematlija iz džemata Gornji Kamengrad-Došci, Medžlisa IZ-e Sanski Most na čelu sa njihovim mladim imamom Senadom ef. Omićem posjetio Medžlis IZ-e Sisak.

 

Takvi susreti i posjete budu interesantne i srdačne kako za domaćine tako i za goste jer gosti imaju priliku da upoznaju kako se Islamska zajednica u Sisku bori sa asimilacijom cijeneći blagodat svoje sredine, a s druge strane domaćini saznaju probleme kroz koje prolaze njihovi sunarodnjaci u matičnoj domovini.

Senad ef. Omić je obišao učionice u kojima se održavala mektebska nastava te je poželio da mu djeca uruče svoje lijepe crteže koje bi podjelio svojim učenicima u džematu kao znak prijateljstva. Na kraju je svu dječicu nagradio sa slatkim paketićima.

Na kraju su džematlije iz Sanskog Mosta počašćene mektebskim doručkom uz kahvu, a svoj put su nastavili na finalni dio 16. europskog natjecanja učača Kur'ana u Zagrebu.

Priredio: Alem Crnkić