A+ A A-

Rektor IUS-a posjetio direktora Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ

25 01 2023 02 rekst ius posjeta rijaset

Rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) prof. dr. Ahmet Yildirim posjetio je jučer direktora Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini doc. dr. hfz. Mensura Malkića.

U pratnji dr. Yildirima bili su još zamjenik generalnog sekretara za pravne i administrativne poslove IUS-a Jahja Imamović i mr. Mugdim Alihodžić, rukovodilac Ureda za međunarodnu saradnju IUS. 

Posjeta je upriličena povodom imenovanja dr. hfz. Malkića na poziciju direktora Uprave za vjerske poslove, te je ovom prilikom je dr. Yildirim čestitao imenovanje na ovu časnu i važnu funkciju u Islamskoj zajednici.

Direktor Malkić je iskazao zahvalnost na posjeti kao i na veoma korektnoj saradnji IUS sa ustanovama Islamske zajednice. 

Sastanku su uz direktora Uprave prisustvovali i Mensur-ef. Pašalić, voditelj Odjela za džemat i imamet, i Bahrudin-ef. Čolo, stručni saradnik za imamet.

- Ovom prilikom razgovarano je i o mogućim oblicima saradnje između Uprave za vjerske poslove i Internacionalnog univerziteta u Sarajevu - saopćeno je iz Uprave za vjerske poslove.