Promo banner

A+ A A-

Sastanak Komisije za sistematizaciju digitalnih sadržaja za mektebsku pouku

22 12 2022 03 sastanak uvp

U četvrtak, 22. decembra 2022.godine, u organizaciji Uprave za vjerske poslove održan je radni sastanak članova Komsije za sistematizaciju digitalnih edukativnih sadržaja za mektebsku pouku. Sastanku su prisustvovali: dr. Enes-ef. Svraka, voditelj Odjela za mekteb i mlade, mr. hfz. Muriz-ef. Mešić, stručni saradnik za mekteb, dr. Ahmed-ef. Purdić, mr. hfz. Ammar-ef. Bašić, dr. Mensur-ef. Husić, Elvedin-ef. Kavazović i mr. Muhamed-ef. Pezić.

Sastanak je otvorio dr. Enes-ef. Svraka i upoznao prisutne s dnevnim redom, te podsjetio na dosadašnje aktivnosti koje su realizovane u pogledu prikupljanja, sistematizacije, obrade i analize digitalnih sadržaja za mektebsku pouku. Zahvalio se i čestitao članovima Komisije na uloženom trudu te naznačio da predstoji još dosta aktivnosti kako bi se planirani posao završio na zadovoljavajući način. Mr. hfz. Muriz-ef. Mešić predstavio je analizu sistematizovanih digitalnih sadržaja i njihovu klasifikaciju po nivoima mektebske pouke te iznio vrlo značajne i korisne podatke.

Svi učesnici radnog sastanka dali su svoj doprinos kroz diskusiju i prijedloge koje su iznijeli. Zaključeno je da je potrebno nastaviti aktivnosti sistematizacije i obrade prikupljenih digitalnih sadržaja, te izrade novih u narednom periodu, kako bi se projekat blagovremeno završio i materijali bili dostupni krajnjim korisnicima.