A+ A A-

Održana 66. redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice

22 12 2022 02 sjednica rijaseta

Rijaset Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini danas je u Sarajevu  pod predsjedavanjem reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića održao 66. redovnu sjednicu.

Na sjednici je, između ostalog, data saglasnost za osnivanje obdaništa Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo.

Članovi Rijaseta su usvojili prijedlog za finansijsku podršku projektima Mreže mladih, kao i prijedlog Pravilnika o izmjeni Pravilnika o dodjeli stipendija posebno nadarenim studentima.

Također, razmatran je i usvojen prijedlog za davanje saglasnosti na Pravilnik o dopuni Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u JU Specijalna biblioteka "Behram-beg" u Tuzli.

Danas je usvojen prijedlog Statuta BIZ INVEST d.o.o. Sarajevo, te prijedlog rada i budžeta BIZ INVEST d.o.o. Sarajevo za 2023. godinu.

Na današnjoj sjednici je usvojen prijedlog Odluke o dodjeli prostorija IPF-u u Zenici u zgradi Rijaseta u Zenici, te je usvojen prijedlog za nabavku informatičke opreme u Sali za sastanke u Upravnoj zgradi Rijaseta.

Razmatrani su i neki radno-pravni statusi i kadrovska pitanja, te druga pitanja iz nadležnosti Rijaseta.

Rijaset je na današnjoj sjednici uputio i čestitku redovnom profesoru na Fakultetu islamskih nauka (FIN) u Sarajevu prof. dr. Rešidu Hafizoviću na izboru za člana Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, izrazivši zadovoljstvo njegovim ulaskom u tu najvišu naučnu instancu u našoj zemlji.

(Preporod.info)