A+ A A-

Stručni saradnici Ureda za društvenu brigu na konferenciji u Bihaću

  • 0101

Konferencija pod nazivom "Prezentacija: Uloga i utjecaj strukture Crvenog križa Bosne i Hercegovine i partnera u humanitarnom odgovoru na migrantsku krizi u Bosni i Hercegovini 2018-2022 godina" održava se danas u Bihaću, a učešće na konferenciji su, u ime Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, uzele mr. Emina Bešlija i Amela Brdar, stručni saradnici Ureda za društvenu brigu.

- Rijaset Islamske zajednice, posredstvom Ureda za društvenu brigu, je dugogodišnji partner u humanitarnim projektima Crvenog križa, čime se iskazuje solidarnost i ulažu dodatni napori da se ublaže  teškoće i olakšaju životi najranjivijih kategorija - podsjetila je mr. Bešlija.

Učešće predstavnika Rijaseta Islamske zajednice na ovoj konferenciji mr. Bešlija je ocijenila značajnim, dodavši da  će i u budućnosti biti razvijana saradnja s Crvenim križom, u cilju pomoći onim kategorijama kojima je to potrebno.

Na konferenciji učestvuju i partneri iz međunarodnih organizacija, državnih institucija, lokalnih humanitarnih organizacija i drugi.