Logo

Završen program interaktivnog edukativnog druženja članova Mreže mladih Podrinja

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa
  • 0202

U Centru za lično i profesionalno usavršavanje (CLPU) u Sarajevu danas je podjelom certifikata završen trodnevni program interaktivnog edukativnog druženja članova Mreže mladih Podrinja.

Učesnici ovog programa, kojeg realizuju Uprava za vjerske poslove i Uprava za vanjske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Muftijstvom tuzlanskim, bili su aktivisti Mreže mladih s područja medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Bratunac, Srebrenica, Vlasenica i Zvornik.

Certifikate učesnicima seminara dodijelili su dr. Enes Svraka, voditelj Odjela za mekteb i mlade u Upravi za vjerske poslove, i mr. Medina Mehmedović Mulalić, voditelj Odjela za saradnju s državnim institucijama i nevladinim organizacijama u Upravi za vanjske poslove i dijasporu.

- Hvala vam na dolasku i lijepoj saradnji, te značajnom doprinosu da ovaj program bude uspješan i funkcionalan. Nadam se da ćete ponijeti lijepe utiske. Jedan od zadataka ovog programa jeste bio upravo da dobijete određenu podršku, da shvatite da je važno imati samopoštovanje, te da sami zaključite da niste na kraju Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina je jedna i jedinstvena, bez obzira na administrativne crte. Trebamo se truditi da jedni drugima damo podršku i da osjetimo da smo dio jednog tima - naglasio je, između ostalog, dr. Svraka.

Učesnike je pozvao da budu svjesni svog identiteta i značaja očuvanja domovine.

- Potrudite se da budete najbolji na svakoj poziciji na kojoj se nađete, bez obzira da li je riječ o porodici, školi, i tako dalje. To je ključ uspjeha, i individualnog i kolektivnog. Odvažnost, samopoštovanje, uporan rad i džemat su vrijednosti do koje trebate držati - poručio je dr. Svraka.

Medina Mehmedović-Mulalić je učesnike podsjetila na značaj timskog rada.

- Budite najbolji, trenirajte. Zapamtite i kakva je važnost timskog rada. Bog nas je stvorio različitim, ali kada se naše različitosti ujedine dolazimo do rezultata. Nikada ne uzimajte zadatke koje ne možete obaviti, radite ono za što znate da ste u tome najbolji. U našim budućim planovima ćemo nastojati da vas okupljamo i da organiziramo programe na teme za koje ste iskazali interes. Želimo da vas osnažimo, da vas naučimo - kazala je Mehmedović Mulalić.

Za učesnike ovog programa bili su pripremljeni edukativni sadržaji koji tretiraju rad na razvoju karijere, lično pozicioniranje, različite aspekte komunikacije, motivaciju, omladinski aktivizam, timski rad, te donošenje odluka.

Voditelji tematskih radionica i predavanja su bili Jasmin Hasančević i Valdet Peštalić.

Pored edukativnog, za aktiviste je bio pripremljen i rekreativni dio koji je uključivao posjete znamenitostima Sarajeva s vodičima, te kulturno-zabavni sadržaj.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.