Promo banner

A+ A A-

Održana 59. redovna sjednica Rijaseta

  • IMG_8777IMG_8777

Danas je u Sarajevu, pod predsjedavanjem reisul-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića održana 59. redovna sjednica Rijaseta.

Na sjednici je, nakon usvajanja predloženog Dnevnog reda,  usvojen zapisnik s 58. redovne sjednice Rijaseta, a potom se pristupilo razmatranjima usvojenih tačaka. Razmatran je i usvojen prijedlog Okvirnog školskog kalendara za obrazovne ustanove Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini za 2022/2023. školsku godinu; razmatran je i usvojen prijedlog za davanje saglasnosti na Pravilnik o priznanjima Gazi Husrev-begove biblioteke; razmatran jeprijedlog za davanje saglasnosti Medžlisu IZ-e Zenica za transformaciju vakufske imovine; razmatran je prijedlog i data saglasnost Medžlisu IZ-e Tešanj za transformaciju vakufske imovine; razmatran je i usvojen prijedlog za odobravanje finansijske pomoći Islamskoj zajednici Bošnjaka u Italiji; razmatran je i usvojen prijedlog odluke o promjeni sjedišta Rijaseta Islamske zajednice; razmatran je i usvojen prijedlog o raspolaganju imovinom Islamske zajednice koja nema status vakufske imovine; razmatran je i usvojen prijedlog Odluke o promjeni sigurnosnih sftvera u Rijasetu Islamske zajednice; razmatran je i usvojen prijedlog za davanje saglasnosti Medžlisu Islamske zajednice Bosanski Šamac na Pravilnik o upravljanju, uređivanju, korištenju i raspolaganju mezarjima; razmatran je i usvojen prijedlog za davanjue saglasnosti za izmjenu finansijskog plana Media centra za 2022. godinu.

Na sjednici je razmatran i veći broj radno-pravnih statusa i kadrovskih pitanja i neka tekuća pitanja iz nadležnosti Rijaseta.