Promo banner

A+ A A-

Reakcija Islamske zajednice: Nedžad Latić u sukobu sa činjenicama

careva dzamija 04

Nedžad Latić je na svom portalu The Bosnia Times 23. maja o.g. objavio članak bombastičnog naslova: "Kavazović je Bakirov saučesnik u veleizdaji". U članku se, između ostalog, problematizira i navodna posjeta Denisa Zvizdića i Safeta Softića Srbiji "u vrijeme pripreme za predaju zahtjeva za reviziju tužbe BiH po pitanju oslobađajuće haške presude protiv Srbije".

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini se ne bi ni osvrnula na ovaj članak da Nedžad Latić u priču o toj temi nije uvukao i reisul-ulemu Islamske zajednice ustvrdivši da: "Sama činjenica da je Izetbegovićev emisar Vučiću bio Zvizdić, kao podpredsjednik SDA, a Kavazovićev emisar je bio Softić, kao predsjednik Sabora IZ-e u BiH, govori o podjeljenoj ulozi u ovoj aferi."

Koliko je Nedžad Latić ozbiljan u svojim tvrdnjama i u kojoj mjeri teži za istinom pokazuje činjenica da on tvrdnje koje iznosi u javnost ne potkrepljuje nikakvim, a nekamo li vjerodostojnim argumentima. No, zato olahko iznosi neistinu.

Naime, Safet Softić u vrijeme podnošenja zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije, koji je podnesen 23. februara 2017. godine - ne samo da nije bio "Kavazovićev emisar", već uopće nije bio predsjednik Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini! On je na tu visoku funkciju izabran tek dvije godine kasnije - 20.4.2019. godine, što se može provjeriti vrlo jednostavno.

Nedžad Latić bi se mogao naći u situaciji da svoje tvrdnje mora potkrijepiti jasnim dokazom, ili snositi sankcije za klevetu, potvoru i laž. Mislimo na sankcije na ovom svijetu, a o sankcijama na onom svijetu morat će se sam pobrinuti.

(Preporod.info)