edukativna platforma Islam.ba

A+ A A-

Predstavnici Rijaseta posjetili CROPS

17 05 2022 01 vijesto crops

Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u Smolućoj posjetile su mr. Emina Bešlija i Amela Brdar - stručne saradnice Rijasetovog Ureda za društvenu brigu i mr. Medina Mulalić Mehmedović - voditeljica Odjela za rad sa NVO - Uprave za vanjske poslove i dijasporu.

Na sastanku je rukovodstvo Centra na čelu sa direktorom Mevludinom Joldićem prezentovalo trenutni rad i trenutne aktivnosti u Centru. Razgovarano je, takođe, o planovima i projektima za naredni period.

Ured za društvenu brigu Rijaseta izdvojio je značajnu donaciju pružajući podršku radu Centra i obezbijeđena je ovom prilikom vrijedna materijalna pomoć.

Sa voditeljicom Odjela za rad sa NVO – Uprave za vanjske poslove i dijasporu, mr. Medinom Mulalić Mehmedović dogovorena je realizacija projekta održavanja stručnih edukacija i radionica za uposlenike i korisnike Centra jer Islamska Zajednica od samog osnivanja Centra pruža bezrezervnu podršku, tako da je usljed prepoznate važnosti i uloge Centra potrebno činiti buduće iskorake za lično i profesionalno usavršavanje.

Predstavnice Ureda za društvenu brigu i Uprave za vanjske poslove i dijasporu su, između ostalog, istakle zadovoljstvo prikazanim stanjem u Centru i važnostima resocijalizacije omladine i populacije koja skrene sa pravog puta.

Svjesni okolnosti u društvu u kojima mladi danas odrastaju, potreba i značaj za društvo jeste odgovoran rad Centra za rehabilitaciju.

Na kraju sastanka Direktor Centra se zahvalio na dolasku predstavnicama Rijaseta Islamske Zajednice u Bosni i Hercegovini, na pomoći i podršci koja se pruža, te ovom prilikom poklonio „Cvijet Srebrenice“ - rad momaka koji borave na rehabilitaciji, a koji je urađen u sklopu art terapije u Centru.