Promo banner

A+ A A-

Uprava za vanjske poslove i dijadporu organizovala iftar za djecu iz Dječijeg doma Bjelave

  • 0000

U petak 21. dana Ramazana a 22. aprila Uprava za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta islamske zajendice je priredila iftar za djecu iz Dječijeg doma Bjelave i studente štićenike Doma.

Već duži niz godina volonteri Uprave za vanjske poslove i dijasporu realiziraju kreativne radionice i instruktivnu nastavu za djecu u Dječijem domu Bjelave koje se prekinute u periodu pandemije.

Od oktobra prošle godine realizacija radionica je ponovo zaživjela, a organizovanjem ovog zajedničkog iftara  nastavljena je pandemijom prekinuta tradicija organizovanja iftara Uprave za vanjske poslove i dijasporu za djecu iz Doma Bjelave.

Iftaru su prisustvovale odgajateljice, direktor Doma Taraik Smailbegović,  volonterke koje realizuju radionice sa djecom, te Melika Arifhodžić, stručna saradnica za saradnju sa državnim institucijama i političkim organizacijama i Medina Mehmedović - Mulalić, voditeljica Odjela za saradnju sa državnim institucijama i nevladinim organizacijama  iz Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta islamske zajednice.