Logo

Mostar: Iftarom i prehrambenim paketima obradovana osjetljive kategorije društva

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa
  • 0101

Iftar za socijalno ugrožene osobe sa područja Mostara upriličen je jučer u Karađoz-begovoj medresi. Organizator iftara Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, uz podršku Muftijstva mostarskog i Medžlisa Islamske zajednice Mostar.

Zajedničkom iftaru u restoranu Karađoz-begove medrese prisustvovale su džematlije iz različitih džemata sa područja Mostara, a u ime organizatora prisutnima su se obratili mr. Suad Mujakić, koordinator Ureda za društvenu brigu za područje Muftijstva mostarskog i mr. Emina Bešlija, stručna saradnica za koordinaciju i raspodjelu u Uredu za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

- Sve vas srdačno selamim i prenosim vam selame mr. Salem efendije Dedovića, muftije mostarskog, te prof. hfz. Aida Tuleka, direktora Karađoz-begove medrese, čijim smo zajedničkim snagama, uz naš Ured za društvenu brigu, priredili jedan ovakav iftar. Htjeli smo da se u ovom mubarek mjesecu sastanemo i s vama i da u vaše živote unesemo bar trenutak radosti. Ramazan je svakako mjesec u kojem treba na licima insana izmamljivati osmijeh, a mi se nadamo da smo to ovakvom gestom večeras kod vas učinili– rekao je mr. Mujakić.

Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini već osmu godinu distribuira prehrambene pakete diljem naše domovine i uručuje ih osobama u potrebi. Navedeni ured to čini i ovog ramazana, a zajednički iftar u Karađoz-begovoj medresi za socijalno ugrožene osobe bio je lijepa prilika da im se dodjele i prehrambeni paketi u ovom mubarek mjesecu. 

- Posebno nam je zadovoljstvo što smo večeras ovdje sa vama, što smo došli iz Sarajeva da iftarimo zajedno. Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice je, putem donatora i Fonda Bejtul-mal obezbijedio sredstva da urpiliči ovaj iftar, uz saradnju sa Muftijstvom mostarskim i Medžlisom Islamske zajednice Mostar. Svi vi znate da Rijaset Islamske zajednice, odnosno Islamska zajednica generalno poklanja posebnu pažnju ovoj kategoriji, kategoriji sa malim primanjima, osobama u teškoj materijalnoj situaciji, pa i na ovaj način želimo tu pažnju iskazati, priređujući jedan ovakav iftar - poručila je mr. Emina Bešlija, koja se, ispred Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i direktora Ibrahima Malanovića, obratila prisutnima. 

Nakon zajedničkog iftara prisutnima su uručeni prehrambeni paketi, a dodjelu je izvršila Amela Brdar, stručna saradnica Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. 

Sa ovakvom aktivnosti, kakva je, shodno riječima organizatora, najprije priređena u Mostaru, Ured za društvenu brigu nastavlja do kraja ramazana, ali i nakon ovog mubarek mjeseca, kada će ovaj značajan ured koji djeluje pri Rijasetu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini nastaviti sa pomaganjem socijalno ogruženih osoba u našem okruženju i našoj domovini. 

(Preporod.info)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.