Logo

Rukovodilac Rijasetovog Ureda za društvenu brigu posjetio muftiju ljubljanskog

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - https://islamskazajednica.ba/galerija/07-01-2022-01-ljubljana-posjeta

Rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Ibrahim-ef. Malanović posjetio je muftiju ljubljanskog mr. Nevzet-ef. Porića, čestitao mu na preuzetoj dužnosti ljubljanskog muftije i zaželio mu uspjeh u njegovom radu. Tom prilikom je muftiju Porića upoznao i s aktivnostima i projektima koje realizira Ured za društvenu brigu.

Prisjećajući se zajedničkog rada u Islamskoj zajednici Republike Slovenije, muftija Porić je izrazio dobrodošlicu i zahvalio se Ibrahim-ef. na posjeti.

Na prijedlog rukovodioca Ureda da Mešihat Islamske zajednice u Republici Sloveniji pomogne projekat koji je trenutno u realizaciji - rekonstrukciju kuće povratničkoj porodici Sokolović iz Hrenovice, Općina Pale-Prača (entitet Federacija Bosne i Hercegovine), kao i druge socijalne projekte koje Ured za društvenu brigu realizira, muftija ljubljanski je obećao prilog od 10.000 eura  u ime Mešihata, s dovom Dragom Bogu za uspješan rad Mešihata i Islamske zajednice u Republici Sloveniji.

Na kraju posjete izražena je spremnost Muftije za saradnju na ovakvim i sličnim projektima sa Rijasetom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a za opće dobro Zajednice i društva u cjelini.

(Preporod.info)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.