Logo

Delegacija Rijaseta Islamske zajednice u posjeti IZ Bošnjaka u Njemačkoj

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa
  • 0101

Delegacija Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, na čelu sa direktorom Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice Ismail-ef. Smajlovićem, boravi u radnoj posjeti Islamskoj zajednici Bošnjaka u Njemačkoj.

U okviru posjete, upriličeni su sastanci sa imamima te predsjednicima džematskih odbora sa područja Medžlisa Islamske zajednice Frankfurt, Dusseldorf, Hannover, Bayern i Stuttgart.

Na radnim sastancima tima Rijaseta sa imamima, direktor Uprave za vjerske poslove Ismail-ef. Smajlović održao je izlaganje „Interna komunikacija u Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini – iskustva pandemije“. 

Prezentaciju „Džemat, duhovna i organizaciona paradigma misijskog djelovanja“ održao je Bahrudin-ef. Čolo, stručni saradnik u Upravi za vjerske polove.

O temi „Uloga imama u integraciji muslimana u dijaspori“ govorio je Zijad-ef. Ljevaković.

Na radnim sastancima sa predstavnicima džemata, direktor Smajlović govorio je o temi „Islamska zajednica i način funkcioniranja – odgovor na potrebu očuvanja identiteta“.

Predavanje „Integracija Bošnjaka u dijspori“ održao je Zijad-ef. Ljevaković.

Sastanci su realizirani u prostorijama džemata Hanau, Ham i Štutgart uz dobru organizaciju domaćina i podršku Rukovodstva Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj, Hamid-ef. Pintola sa članovima Izvršnog odbora i Halim-ef. Alibašića, glavnog imama sa saradnicima.

U programu radnih sastanaka održane su konsultacije i diskusije sa učesnicima koji su izrazili zadovoljstvo podrškom Rijaseta u radu i razvoju Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj, te izražena potreba za nastavkom jače saradnje u projektima od značaja za jačanje svih činilaca organizacione strukture Islamske zajednice u domovini i dijaspori.

(Preporod.info)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.