Logo

Muftija Slovenije u posjeti Upravi za vjerske poslove

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa

15 12 2021 03 pojsta uvp 1

Dana 14. decembra 2021. godine predstavnici Uprave za vjerske poslove Rijaseta dr. Enes-ef. Svraka, voditelj Odjela za mekteb i mlade i dr. Safija Malkić, voditeljica Odjela za brak i porodicu primili su mr. Nevzet-ef. Porića, muftiju Islamske zajednice u Sloveniji u pratnji saradnika i imama Nevres-ef. Mustafića, Sead-ef. Karišika i Munzir-ef. Čelenke.

Tom prilikom je realiziran radni sastanak na kojem se razgovaralo o važnim pitanjima za rad Islamske zajednice u Sloveniji među kojima su mekteb i mektebska pouka, rad s mladima i aktivnosti iz nadležnosti Odjela za brak i porodicu, odnosno pitanja žena.

Tokom sastanka Muftija sa saradnicima je upoznao predstavnike Uprave za vjerske poslove o stanju mektebske pouke, iskoracima koje su ostvarili u tom pogledu, te o dosadašnjim provedenim aktivnostima u vezi usaglašavanja Nastavnog plana i programa mektebske pouke za područje Islamske zajednice u Sloveniji. Pripremljeni prijedlog usaglašavanja Nastavnog plana i programa mektebske pouke za područje Islamske zajednice u Sloveniji je dostavljen Rijasetu putem Uprave za vjerske poslove na daljnje postupanje i predviđenu proceduru.

Također, tokom sastanka razgovaralo se o aktivnostima Mreže mladih, uspostavljenoj infrastrukturi na području Islamske zajednice u Sloveniji i narednim aktivnostima koje se planiraju.

15 12 2021 03 pojsta uvp

Važan dio održanog sastanka je razgovor o aktivnostima iz nadležnosti Odjela za brak i porodicu i pitanja žena. Dr. Safija Malkić je upoznala goste sa najznačajnijim sadržajima rada iz ove oblasti. Na obostrano zadovoljstvo usaglašeni su naredni koraci koje treba poduzeti i definisan hodogram aktivnosti u cilju afirmacije ovog segmenta djelovanja Islamske zajednice.

Učesnici sastanka su konstatirali da je isti bio konstruktivan i obostrano koristan. Na kraju radnog sastanka dr. Enes-ef. Svraka se zahvalio muftiji i njegovim saradnicima na posjeti uz konstataciju da je do sada urađen značajan posao u pogledu razvoja i pozicioniranja Islamske zajednice u Sloveniji te gostima poželio mnogo uspjeha u budućem radu.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.