Logo

Održana 46. redovna sjednica Rijaseta

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa

21 10 2021 01 sjednica rijaseta

Danas je u Sarajevu, pod predsjedavanjem zamjenika reisu-l-uleme dr. Enes-ef. Ljevakovića, održana 46. redovna sjednica Rijaseta.

Na sjednici su usvojeni zaključci s prethodne 45. redovne sjednice, te potvrđeni zaključci s telefonske sjednice Rijaseta.

Potom je razmatran Izvještaj o radu i finansijski izvještaj Studentskog centra Islamske zajednice Vrbanjuša u Sarajevu za 2020. godinu; razmatran je i usvojen Nastavni plan i program mektebske pouke Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj; usvojen je zaključak o finansijskoj podršci projektu „Mreža mladih“; razmatran je i u svojen prijedlog za davanje odobrenja za korištenje udžbenika dr. Šefke Sulejmanovića Povijest islama za prvi razred medresa; razmatran je i prijedlog i data saglasnost na Odluku Fakulteta islamskih nauka o izmjeni i dopuni Odluke Plana nastave studijske 2021/2022. godine; usvojena je informacija o provedenom konkursu za prijem studenata u Studentski centar Islamske zajednice; razmatran je i usvojen prijedlog za davanje saglasnosti Medžlisu Islamske zajednice Mostar za osnivanje ustanove „Centar za stare osobe Podvelež“; razmatran je i usvojen prijedlog za angažman advokata za pružanje usluga pravne pomoći članovima i pripadnicima Islamske zajednice na području bosanskohercegovačkog entiteta RS u postupku izlaganja i utvrđivanja prava na nepokretnosti; usvojena je informacija o obilježavanju jubileja 50 godina Preporoda.

Na sjednici je raspravljano i o brojnim radno-pravnim statusima, kadrovskim i drugim pitanjima iz nadležnosti Rijaseta.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.