Logo

Posjeta Tarikatskom centru u Bosni i Hercegovini

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa

20 10 2021 05 posjeta tarikatski centar 1

Direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Ismail-ef. Smajlović, sa saradnicima, Mensur-ef Pašalićem i Zijad-ef Suljićem jučer su posjetili sjedište Tarikatskog centra u Bosni i Hercegovini i uputili čestitke šejhu dr. Ćazimu Hadžimejliću na izboru za predsjednika Tarikatskog centra.

U sadržajnom razgovoru istaknuto je da briga za vjerski život muslimana u Bosni i Hercegovini predstavlja časni emanet i veliku odgovornost, te spremnost da će se nastaviti na razvijanju institucija Islamske zajednice i unapređenju vjerskog života muslimana u Bosni i Hercegovini.

Iskazana je i nada da će se u narednom periodu nastaviti dobra saradnja između Rijaseta-Uprave za vjerske poslove i Tarikatskog centra, da će se predano raditi i kroz ibadete unaprjeđivati vjersku svijest muslimana, njegujući, prije svega, kvalitet naših međuljudskih odnosa i potpomaganja. Razmatran je i status Tarikatskog centra unutar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koji je definiran Uredbom Rijaseta i mogućnosti unapređenja.

20 10 2021 05 posjeta tarikatski centar 0

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.