Logo

Najuspješnijim hatibima dodijeljena zaslužena priznanja

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa

22 09 2021 02 imami hutba

U utorak 20. septembra u prostorijama Rijaseta Islamske zajednice upriličen je prijem za pobjednike u Javnom natječaju za najsdaržajniju hutbu.

U natječaju o temi ,,Ti sa svakim lijepo,  a neznalica se kloni“, nakon što je komisija pregledala pristigle tekstove hutbi, najuspješniji su bili hatibi: Samir ef. Ahmić, Reuf ef. Ibreljić i Smajo ef. Mustafić.

Čestitavši pobjednicima direktor Uprave za vjerske poslove, Ismail ef. Smajlović, istakao je važnost institucije hatabeta u misijskom pozivu imama i naglasio potrebu da hatibi  svoj javni iskaz u sadržajnom i metodološkom smislu neprestano unapređuju.

Ismail ef. Smajlović je ovom prilikom podsjetio hatibe na institucionalne iskorake koje Islamska zajednica poduzima s ciljem motiviranja hatiba da njeguju i razvijaju autentičan i odgovoran pristup hatabetu.

Nagrađeni hatibi su prenijeli svoje utiske i iskustva u radu i s neskrivenim zadovoljstvom konstatovali da ih  ovakve inicijative i projekti dodatno podstiču i motiviraju u promociji islamskih vrijednosti i upućivanju na dobro.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.