Logo

Održana 44. Redovna sjednica Rijaseta

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa

02 09 2021 04 sjednica rijaseta

Danas je u Sarajevu, pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića, održana 44. redovna sjednica Rijaseta, s obimnim dnevnim redom.

Na sjednici su usvojeni zaključci s prethodnih telefonskih sjednica, a potom je razmatran Izvještaj o radu i finansijski izvještaj triju ustanova Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu: Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka, Gazi Husrev-begovog vakufa i Centra za dijalog „Vesatija“. Sva tri izvještaja su ocijenjena pozitivno i usvojena.

Na sjednici je data podrška projektima „Mreže mladih“; razmatran je i usvojen polugodišnji izvještaj o realizaciji budžeta Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini; data je saglasnost na Pravilnik o upravljanju i raspolaganju mezarjima na području Medžlisa IZ-e Gračanica kod Visokog; razmatran je Izvještaj o realizaciji aktivnosti Uprave za vanjske poslove i dijasporu u povodu obilježavanja genocida u Srebrenici; usvojena je Inicijativa da se organizira sergija za pomoć u izgradnji „Doma za majke Srebrenice“ u Potočarima; razmatran je i usvojen prijedlog za davanje saglasnosti na odluku Media centra o pokretanju Akademije savremenog komuniciranja; razmatran je i usvojen prijedlog Odluke o dopuni Statuta Media centra, te mnoga pitanja iz radno-pravnog statusa i kadrovska pitanja.

Na sjednici je raspravljano i o drugim pitanjima iz nadležnosti Rijaseta.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.