A+ A A-

Seminar sa koordinatorima za saradnju sa nevladinim organizacijama Bihaćkog muftijstva

28 05 2021 01 seminar bihac 1

Uprava za vanjske poslove i dijasporu je u saradnji sa Bihaćkim muftijstvom realizirala seminar za koordinatore za saradnju sa nevladinim organizacijama medžlisa Bihaćkog muftijstva, koji je 27.5. održan u prostorijama muftijstva.

Na početku seminara prisutne su poselamili i obratili im se muftija bihaćki hfz. Mehmed ef. Kudić i rukovodilac službe za vjerske poslove muftijstva bihaćkog Haris ef. Veladžić. Muftija Kudić je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa koordinatorima te naglasio važnost njihove uloge u smislu otvaranja saradnje i koordiniranja aktivnosti sa svim organizacijama koje imaju za cilj svojim projektima boljitak zajednice i društva u cjelini. 

Voditeljica Odjela sa saradnju sa nevladinim organizacijama i državnim institucijama u Upravi za vanjske poslove i dijasporu Medina Mehmedović Mulalić prezentirala je dosadašnje aktivnosti Uprave i koordinatora, te ukazala na konkretna polja saradnje i organizacije sa kojima je moguće sarađivati.  Mehmedović Mulalić je izrazila zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima koordinatora i njihovom spremnošću da na adekvatan način sarađuju sa organizacijama od općedruštvenog značaja. Također, razgovarano je postojećim izazovima na terenu kada je u pitanju saradnja sa određenim brojem organizacija koje svojim djelovanjem ulaze u područje rada Islamske zajednice. Na kraju su dati prijedlozi projekata i aktivnosti koji se mogu sprovesti u narednom periodu.