Promo banner

A+ A A-

Predstavnici Odjela za brak i porodicu obišli i posjetili dvije porodice na području Muftijstva travničkog

07 05 2021 04 posjeta travnik 1

U četvrtak, 06. maja 2021. godine, u delegaciji ispred Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH koja je boravila u posjeti Muftijstvu travničkom bila je i dr. Safija Malkić, šef Odjela za brak i porodicu pri Upravi.

Tom prilikom dr. Malkić je zajedno sa koordinatoricom Odjela za brak i porodicu Muftijstva travničkog prof. Lejlom Bešo-Haskić posjetila je porodicu Memić u džematu Višnjevo – MIZ Travnik koja ima sedmoro djece te prenijela selame uvaženog Reisu-l-uleme dr. Husejn-ef. Kavazovića i direktora Uprave za vjerske poslove Ismail-ef. Smajlovića. Porodici Memić uručene su hedije od Rijaseta, a prof. Lejla Bešo-Haskić porodicu Memić također je poslemila od Muftije travničkog, dr. Ahmed-ef. Adilovića, te je i ona uručila hedije ispred Muftijstva.

07 05 2021 04 posjeta travnik 2

Nakon toga uslijedila je i druga posjeta u džematu Pode roditeljima šehida Nihada Hasičića dobitnika najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“. Dr. Malkić i prof. Bešo-Haskić u toj posjeti pridružio se i džematski imam Mersudin-ef. Zolota.

Posjeta dr. Safije Malkić Muftijstvu završena je prijemom kod Muftije travničkog, te potom i obilaskom Kancelarije Savjetovališta za brak i porodicu pri MIZ Travnik.

Posjeta Muftijstvu travničkom

Istog dana predstavnici Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH boravili u ramazanskoj posjeti Muftijstvu travničkom.

07 05 2021 04 posjeta travnik 3

U okviru ramazanskih posjeta delegacija Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH posjetila je Muftijstvo travničko. U delegaciji su bili dr. Enes-ef. Svraka, šef Odjela za mekteb i mlade, i dr. Safija Malkić, šefica Odjela za brak i porodicu. Dr. Enes-ef. Svraka posjetio je džemat na Kalibunaru - MIZ Travnik, gdje se nakon podne namaza prigodnim obraćanjem obratio prisutnim džematlijama, dok je dr. Safija Malkić u pratnji prof. Lejle B. Haskić, koordinatorice Odjela za brak i porodicu Muftijstva travničkog,  obišla po jednu porodicu u džematima Višnjevo i Pode pri MIZ Travnik.

Nakon obavljenih posjeta za goste je upriličen prijem kod Muftije travničkog, dr. Ahmed-ef. Adilovića, na kojem su razmatrani utisci sa obilazaka, te razmjenjena mišljenja o unaprijeđenju rada i aktivnosti.