Logo

Održana sjednica Rijaseta

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa

  • 0101

Danas je pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića održana sedamnaesta redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Rijaset je usvojio informaciju sa zaključcima o stručnom savjetovanju na temu "Unapređenje rezultata učenja arapskog jezika u obrazovnim ustanovama Islamske zajednice", i zadužio Upravu za obrazovanje i nauku da prati realizaciju većeg broja zaključaka i preporuka. Rijaset je između ostalog zadužio Upravu za obrazovanje i nauku da formira tim sastavljen od profesora svih nivoa poučavanja arapskog jezika koji će ponuditi jedinstveni plan i program za medrese, gimnazije i fakultete, vodeći računa o zasebnosti definiranih ciljeva svakog programa, koji moraju biti utemeljeni na primjeni savremenih smjernica u razvijanju komunikativnih sposobnosti.

Utvrđen je i Vijeću muftija proslijeđen na usvajanje prijedlog apoena za štampanje blokova zekata i sadekatu-l-fitra u Bosni i Hercegovini, Sandžaku- Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i bošnjačkoj dijaspori. 

Rijaset je također razmatrao pitanja radno-pravnog statusa i kadrovska pitanja uposlenika Islamske zajednice u Bosne i Hercegovini i obrazovnih institucija čiji je osnivač Rijaset, te zahtjeve Ureda za društvenu brigu.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.