zekat online uplata

A+ A A-

Reisul-ulema u službenoj posjeti Državi Katar

  • 0101

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazović boravio je u službenoj posjeti Ministarstvu vakufa i islamskih pitanja Države Katar.

Osim reisul-uleme, delegaciju su činili dr. Nedžad Grabus, muftija sarajevski, Ibrahim Malanović, rukovodilac Ureda za društvenu brigu i dr. Senaid Zajimović, direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice.

Reisul-ulema sa svojim saradnicima jučer je održao radni sastanak sa ministrom vakufa Ganim ibn Šahin el-Ganimom i njegovim saradnicima.

Tema sastanka bila je realizacija projekata koje Država Katar u saradnji sa Islamskom zajednicom realizira na području Bosne i Hercegovine, kao i razmatranje mogućnosti za apliciranje novih projekata.

U prijateljskom razgovoru reisul-ulema je zahvalio Ministarstvu vakufa na svesrdnoj podršci i pozvao ministra i njegove saradnike da budu gosti Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Isti dan reisul-ulema je prisustvovao tradicionalnom iftaru koji Njegovo visočanstvo, Temim bin Hamed Al Thani, emir Države Katar, organizira svake godine za vjerske lidere, intelektualce i učenjake iz muslimanskih zemalja.

Reisul-ulema je tokom boravka u Kataru gostovao na državnoj katarskoj televiziji, gdje je govorio o prilikama u Bosni i Hercegovini, ramazanskim običajima kao i o prirodnim ljepotama naše zemlje.

Isti dan se susreo sa državnom ministricom za međunarodnu saradnju gospođom Lolwah Rashid Al-Khater, a sastanku je prisustvovao i Vahid Suljić, uposlenik Qatar Foundation.

U sjedištu Qatar Charity reisul-ulemu je primio pomoćnik izvršnog direktora za međunarodne programe gospodin Nevvaf Abdullah el-Hamadi.

Reisul-ulema je zahvalio domaćinu na svesrdnoj pomoći koju katarska humanitarna organizacija pruža svim dijelovima Bosne i Hercegovine.

(Preporod.info)