Logo

Reisul-ulemu posjetio ministar Helez

  • Published in
  • Kategorija: Reisu-l-ulema
  • Štampa

 

14 03 2023 02 reis ministar helezDanas je reisul-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića posjetio ministar odbrane u Vijeću ministara BiH gosp. Zukan Helez, a sastanku je prisustvovao i Hadis-ef. Pašalić, vojni muftija.

Ministar Helez je reisul-ulemu upoznao s trenutnim aktivnostima u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, posebno istaknuvši nedavno usvajanje nacrta budžeta koji predviđa poboljšanje materijalnog statusa i uslova rada pripadnika Oružanih snaga, kao i o približavanju naše zemlje NATO integracijama.

„Naša jedinica je veoma spremna, možda i ponajbolja u okruženju“, kazao je ministar Helez, „i potpuno je spremna biti dijelom snaga NATO-a koje mogu biti uključene u operacije podrške miru bilo gdje u svijetu.“

U razgovoru je dotaknuto i potpisivanje Sporazuma Islamske zajednice i Države i ministar Helez je, u funkciji zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, dao punu podršku potpisivanju tog sporazuma, te izrazio nadu da će to uskoro biti i učinjeno.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.