A+ A A-

Reisul-ulemu posjetio zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Skupštine Republike lndonezije

26 09 2022 01 reis posjeta delegacija indonezija

Reisul-ulemu Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas je posjetio zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Skupštine Republike lndonezije dr. M. Hidayat Nur Wahid, s delegacijom.

Reisul-ulema Kavazović izrazio je dobrodošlicu gostima i zahvalio na posjeti, naglasivši da je Indonezija potvrđeni prijatelj Bosne i Hercegovine.

- Imamo veliko poštovanje prema Indoneziji. Bez obzira na geografsku udaljenost, naše zemlje gaje dobre odnose. Želim vam zahvaliti sve ono što ste pružili Bosni i Hercegovini, kako tokom agresije na našu zemlju, tako i kasnije - kazao je reisul-ulema Kavazović.

Dr. M. Hidayat Nur Wahid ovom prilikom je kazao kako je Istiklal džamija u Sarajevu poklon naroda Indonezije, te da je ona simbol zajedništva i islamskog bratstva naroda ove dvije države.

Također, reisul-ulemu Kavazovića je informirao o projektu koji planiraju realizirati krajem oktobra, s ciljem približavanja i saradnje muslimana iz raznih krajeva svijeta, a reisul-ulema je ovu inicijativu podržao.

Razgovarano je i o drugim vidovima saradnje.

(Preporod.info)