Logo

Reisul-ulemu posjetio muftija Jasmin-ef. Bekrić

  • Published in
  • Kategorija: Reisu-l-ulema
  • Štampa

20 09 2022 01 reis muftija bekric

Reisul-ulemu Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas su posjetili muftija Islamske zajednice Bošnjaka u Australiji Jasmin-ef. Bekrić i predsjednik Medžlisa u Sidneju Asim Begić.

Oni su reisul-ulemu informirali o stanju Islamske zajednice u toj zemlji, izazovima s kojima se u njoj susreću, ali i sa planovima i perspektivama u budućnosti.

- Stanje u zajednici je stabilno. I ranije je bilo pokušaja da se zajednica uzdrma i da se ugrozi njen dignitet, no svi su oni na sudovima doživjeli poraz - kazali su gosti.

Reisul-ulema Kavazović je izrazio veliko zadovoljstvo činjenicom da je australijski sud muftiju Bekrića oslobodio svih optužbi koje su mu bile stavljene na teret, od strane nekih disidentskih krugova u Australiji.

Također, izrazio je nadu da muftiji iskušenje kroz koje je prošao nije umanjilo ni energiju ni volju da nastavi raditi s punim elanom, te zajednicu voditi ka ostvarivanju pozitivnih ciljeva, uz brigu o našim ljudima i očuvanju njihovog vjerskog i nacionalnog identiteta. 

Poručio je da muftija Bekrić uživa povjerenje Rijaseta i da ima punu podršku za svoj rad.

(Preporod.info)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.