Promo banner

A+ A A-

Kuvajtski humanitarci posjetili reisul-ulemu Kavazovića

06 06 2022 01 reis humanitarci kuvajt

Reisul-ulemu Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas su posjetili predstavnici kuvajtske humanitarne fondacije “En-Nedžat” dr. Muhammed Ensari, generalni direktor, te dr. Nebil el-Avedi, poznati kuvajtski islamski pregalac i partner Fondacije i njegov saradnik Meš'ari 'Id.

U njihovoj pratnji bili su i dr. Senaid Zajimović, direktor Vakufske direkcije iz, i Asmir Neimarlija, rukovodilac Odjela za projekte u vakufskoj direkciji.

Predstavnici ove organizacije ovih dana su prisustvovali svečanom otvorenju novosagrađene džamije u Donjem Gostoviću kod Zavidovića, koju je u cijelosti finansirala vakifa iz Kuvajta Umm Mubarek, te posjetili Kakanj, Mostar i Čelić, u kojima su, također, svečano otvorene novoizgrađene džamije ili postavljen kamen-temeljac za izgradnju džamije.

Visoka delegacija kuvajtskih humanitaraca ovom prilikom je izrazila zadovoljstvo uspješnom realizacijom projekata koje, posredstvom Fondacije „En-Nedžat“, finansira u našoj zemlji, naročito naglašavajući susretljivost, posvećenost i ozbiljnost Islamske zajednice i njene Vakufske direkcije, posredstvom koje se ta realizacija i odvija.

Gosti su izrazili spremnost da učestvuju, ili u cijelosti preuzmu izgradnju i drugih objekata za koje Islamska zajednica izrazi potrebu.

Reisul-ulema je zahvalio gostima, izrazivši spremnost za buduću saradnju.

(Preporod.info)