Logo

Sudije Ustavnog suda Islamske zajednice posjetili Reisu-l-ulemu

  • Published in
  • Kategorija: Reisu-l-ulema
  • Štampa

06 12 2021 03 reis sudije ustavni sud

Danas su sudije Ustavnog suda Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u punom kapacitetu, predvođeni svojim predsjednikom prof. dr. Vedadom Gurdom posjetili reisu-l-ulemu Husein-ef. Kavazovića.

Posjeta je bila protokolarne naravi. Sagovornici su istakli značaj Ustavnog suda, kazali da su počašćeni time što su izabrani u to tijelo i izrazili nadu da će Sud i dalje biti veoma posvećen u svome radu, te da će svaki član Islamske zajednice moći, posredstvom njega, ostvariti svoja prava. „Vrlo je važno da se ljudi imaju kome obratiti“, naglasio je Reisu-l-ulema Kavazović, „i znati da će dobiti pravo koje mu, po Ustavu, pripada. Sudije Ustavnog suda Islamske zajednice dužni su suditi i po pravdi i po pravu, i u principu držati stranu onog slabijeg.“

Svi govornici su istakli već iskazanu spremnost članova Ustavnog suda Islamske zajednice da se žrtvuju i dadnu svoj maksimum u rješavanju svakog pitanja, kako bi ono bilo riješeno na najbolji i najpravedniji način, te da na taj način sačuvaju dignitet Islamske zajednice, ali i zaštite prava njenih članova ukoliko ona na bilo koji način budu ugrožena.

06 12 2021 03 reis sudije ustavni sud 1

Reisu-l-ulema je sudije Ustavnog suda zamolio da ga obavijeste o svim eventualnim manjkavostima u administrativnom ustrojstvu Islamske zajednice koje kroz žalbe apelanata i na druge načine uoče u svome radu, kako bi se pristupilo otklanjanju tih manjkavosti, odnosno kvalitativnom poboljšanju postojećih rješenja.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.