Logo

U Stocu održano Edukativno druženje za članove Mreže mladih Muftijstva mostarskog

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa

03 12 2022 01 radionica stolac

U subotu, 3. decembra 2022. godine, u organizaciji Uprave za vjerske poslove, Centra za dijalog Wesatija i Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta IZ u BiH, a uz podršku Mreže mladih Muftijstva mostarskog i Medžlisa Islamske zajednice Stolac, u Šarića kući u Stocu je održano Edukativno druženje članova Mreže mladih Muftijstva mostarskog, pod nazivom „Obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine“.

U programu su učestvovali članovi Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Stolac, Čapljina, Ljubuški, Gacko, Mostar, Jablanica i Konjic.

Na početku programa, u svojstvu domaćina, obratili su se Mersed-ef. Šabanović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Stolac i Anel Dokara, koordinator Mreže mladih Muftijstva mostarskog.

Ispred organizatora poruke su poslali dr Enes-ef. Svraka, voditelj Odjela za mekteb i mlade, dr. Senad Ćeman, direktor Centra za dijalog Wesatija i mr. Medina Mehmedović-Mulalić, voditeljica Odjela za saradnju sa nevladinim organizacijama.

U radnom dijelu Programa govorili su dr. Melika Arifhodžić, Stručni saradnik u Upravi za vanjske poslove i dijasporu, na temu „Brendiranje nacionalnog identiteta“ i dr. Mustafa-ef. Cerić, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u mandatu 1993-2012., na temu „Bošnjaci između vjerskog i nacionalnog identiteta“.

Poslije diskusije i podne-namaza, Program je nastavljen učenjem ilahija u izvedbi hora Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Stolac, a završen je predstavom pod nazivom „Ja Ban bosanski“ koju su izveli učenici Karađoz-begove medrese iz Mostara, predvođeni profesorom mr. Hrunom Macićem.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.