Logo

Deveto međunarodno takmičenje u učenju Kur'ana za pripadnike Oružanih snaga

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa

10 11 2022 04 takmicenje osbih

U organizaciji Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Kraljevine Saudijske Arabije u Meki se od 05. do 09. novembra 2022. godine održava Deveto međunrodno takmičenje u učenju Kur’ana Časnog. Takmičenje podrazumijeva učenje Kur’ana napamet (hifz) u kategoriji pet, deset i dvadeset džuzeva, kao i hifz cijelog Kur’ana. Po prvi put, zastupljena je i kategorija lijepog učenja Kur’ana sa primjenom tedžvida (tilavet).

Na takmičenju među dvadeset i sedam država i više od stotinu učača, učestvuju i predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, brigadni imam Haris-ef. Hadžić, bataljonski imam Enver-ef. Merdić te major hafiz Sulejman Mahmutović. Delegaciju Bosne i Hercegovine predvodi brigadni imam Ibrahim-ef. Ćatić.

Tokom boravka u Saudijskoj Arabiji svi učesnici će imati priliku slušati predavanja vrsnih alima i učača Kur’ana, poput imama Mesdžidu-l-Harama u Meki Abdur-Rahman es-Sudejsija, upoznati se sa vjerskim životom u vojsci Kraljevine Saudijske Arabije, obaviti umru, te boraviti određeni broj dana u Medini.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.