Logo

U Travniku održan stručni seminar za imame na temu vakufa

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa

17 10 2022 02 okrugli sto travnik

U ponedjeljak, 17. oktobra 2022. godine, u prostorijama Islamskog centra na Kalibunaru u Travniku održan je stručni seminar za imame sa područja Muftijstva travničkog na temu vakufa.

Muftijstvo travničko kao organizator se potrudilo da kao i uvijek obezbijedi kvalitetne i kompetentne izlagače. Ovaj put to su bili dr. hfz. Senaid Zajimović, direktor Vakufske direkcije koji je govorio na temu "Vakuf u misiji imama" i Huso Salihović iz Odjela za pravne i ekonomske poslove Vakufske direkcije na temu "Upravljanje i raspolaganje vakufskom imovinom".

U drugom dijelu seminara upriličena je promocija naučne studije "Nacionalizacija vakufske imovine i finansiranje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u periodu od 1959. do 1965."  autora dr. Adis-ef. Sultanovića, a promotori su bili predstavnici Vakufske direkcije i Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović.

U završnom dijelu seminara Muftija travnički se osvrnuo na izlaganja cijenjenih predavača, te pohvalio napore koje Vakufska direkcija ulaže u revitalizaciji i obnovi starih, kao i osnivanju i zaštiti novih vakufa. Na kraju Muftija se  zahvalio imamima na učešću pritom  istaknuvši važnost i značaj tematike koja je tretirana.

Nakon podne namaza uprava Elči Ibrahim-pašine medrese obezbijedila je ručak za sve učesnika seminara.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.