Promo banner

A+ A A-

Upriličen iftar za korisnike javne kuhinje "Imaret" u Bihaću

  • 00

Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u saradnji sa Muftijstvom bihaćkim i Regionalnim uredom Merhameta Bihać, upriličili su iftar za korisnike javne kuhinje „Imaret“ u Bihaću. Iftar je upriličen u prostorijama javne kuhinje, a pored korisnika, zaposlenika i direktora Merhameta Alena Prošić, prisustvovao je i Sabahudin-ef. rukovodilac Službe za finansijske, pravne i administrativne poslove Muftijstva bihaćkog.

„Jedan od ključnih partnera nama u Merhametu je Islamska zajednica. Nikada nismo došli u tešku situaciju i obratili se Islamskoj zajednici da nam nije pomogla i zahvalni smo rukovodstvu Islamske zajednice i Muftijstvu bihaćkom na čelu sa muftijom hafizom Mehmed-ef. Kudićem, što stalno adresiraju na Merhamet kao glavnog distributera pomoći koja odlazi socijalno ugroženim. Drago mi je da se tradicija iftara nastavlja i nadam se da će tako biti i u buduće.“ – istakao je Alen Prošić, direktor regionalnog ureda Merhamet Bihać.

Sabahudin-ef. Begić je rekao da je Islamska zajednica i Odjel za društvenu brigu na području našeg muftijstva samo u vrijeme pandemije uložio ogromna sredstva za socijalno ugrožene.

„Također, pored Merhameta i Crvenog križa kojima smo dotirali različite vrste pomoći i podrške, tu su svakako odjeli koji djeluju pri Islamskoj zajednici i preko kojih smo našim džematlijama na kućna vrata dostavljali našu pomoć. Tu se radilo na hiljadu prehrambeno-higijenskih paketa, kao i distribucija bonova za kupovinu osnovnih životnih namirnica i sl. Također, preko Merhameta i Crvenog križa smo distribuirali mesne prerađevine od kurbana za potrebe migranata u Bihaću i Velikoj Kladuši i mnoge druge projekte je Islamska zajednica realizirala preko Odjela za društvenu brigu i Muftijstva bihaćkog, a uglavnom iz sredstava fonda „Bejtu-l-mal“.“ – poručio je Begić.