Logo

Prvi vakuf za potrebe Medrese „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“ u Banjoj Luci

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa
  • 0101

U Medresi ''Reis Ibrahim-ef. Maglajlić'' u Banjoj Luci upriličena je svečanost u povodu potpisivanja ugovora o kupovini prostora za potrebe učenika. Vakuf je kupljen uz finansijsku podršku vakifa putem Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Ugovor su potpisali u ime kupca, direktor Medrese, Muris-ef. Spahić i prodavac, Ismailji Redžep.

Obilježavanju ovog, za Medresu značajnog događaja, prisustvovali su i muftija banajulučki, mr. Nusret-ef. Abdibegović, rukovodilac Službe za administrativno-pravne i ekonomsko-finansijske poslove Muftijstva banjalučkog Nermin Mujkanović, te sekretar Medrese mr. Maida Blitović.

Direktor Spahić je ovom prilikom iskazao zadovoljstvo i radost što je potpisom  ugovora o kupovini prvog vakufa Medrese „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“ u Banjoj Luci ostvaren napredak Medrese.

- Kupovinom ove nekretnine, osnažujemo njene temelje i razvijamo je u pravcu stabilne, sigurne i uspješne obrazovne ustanove Islamske zajednice. Učenicima obezbjeđujemo adekvatan prostor za napredak i uspjeh u odgojno-obrazovnom procesu. To za nas predstavlja sredstvo za napredak u ekonomskom i društvenom  pogledu i ujedno čuva tradiciju naših prethodnika i odlučnost naših savremenika, da ulaganjem u odgoj i obrazovanje ulažemo u sigurniju budućnost - rekao je Spahić.

Dodao je da duguju veliku zahvalnost reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazoviću na odlučnoj podršci razvoju Medrese.

- Zahvalnost dugujemo i Muftijstvu banjalučkom na čelu sa muftijom Nusret-ef. Abdibegovićem na strateškom i vizionarskom promišljanju razvoja banjalučke Medrese, također i vakifima ovog projekta koji su na ovaj način pomogli oazu duhovnosti u ovom bosanskohercegovačkom gradu - poručio je Spahić.

Kupovinom ovog objekta olakšat će se funkcionisanje i djelovanje Medrese, te osnažiti Islamska zajednica u Banjoj Luci.

(Preporod.info)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.