Logo

Muftija Kudić uručio dekret glavnom imamu Medžlisa IZ Bužim

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa

17 11 2021 03 dekret buzim

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić uručio je dekret za novi mandat glavnom imamu Medžlisa IZ Bužim Mehmed-ef. Harčevića. Ovo je bila prilika da se sumiraju rezultati dosadašnjeg rada i analiziraju planovi budućeg rada u ovom medžlisu.

- Čestitam Mehmed-ef. Harčeviću na emanetu kojeg mu je povjerio reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović na moj prijedlog. Bužim je važan centar naše duhonosti i mjesto gdje se tradiconalno živi vjera u svim porama života. Neophodno je da i vjerske aktivnosti koje se realizuju putem naših džemata, odjela i vjeronauke u školama budu usklađene sa savremenim potrebama vjernika. Siguran sam da će naši imami i vjeoučitelji zajedno sa glavnim imamom učiniti sve da našim vjernicima prirede kvalitetne programe i da rade s našim narodom u cilju postizanja veće duhovne snage i vjerske svijesti - poručio je muftija Kudić.

Mehmed-ef. Harčević se zahvalio reisu-l-ulemi na imenovanju i muftiji Kudiću na povjerenju, te izjavio da će i dalje zajedno sa svojim saradnicima raditi najbolje što može u interesu islama i Islamske zajednice u Bužimu.

(Preporod.info)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.