Logo

Posjeta naseljima koja su pogođena poplavama na području MIZ Sarajevo

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa
  • 0101

U okviru aktivnosti Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u BiH i Muftijstva sarajevskog danas je upriličena posjeta naseljima pogođenim poplavama na području MIZ Sarajevo.

Ovom prilikom su u Otesu, Butmiru, Kijevu i Pendičićima boravili muftija sarajevski dr. Nedžad-ef. Grabus, rukovodilac Ureda za društvenu brigu Ibrahim Malanović, glavni imam MIZ Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić, te koordinator za društvenu brigu MIZ Sarajevo Ferid-ef. Ganić.

Uz pretrpljene materijalne štete, mještani ovih naselja danima su bez vode i adekvatnih uslova za život.

Muftija Grabus je u razgovoru za Media centar IZ u BiH podijelio vlastite utiske nakon ove posjete

- Mi smo potreseni ovim što se dogodilo, ali energija i snaga duha koju smo vidjeli kod naših sestara i braće, bez obzira ovo iskušenje, nas ohrabruje i dodatno obavezuje da, koliko je moguće, budemo s njima i pomognemo iz Islamske zajednice, ali i drugih struktura društva - istakao je muftija Grabus.

Tokom posjete, Ured za društvenu brigu je podijelio pakete mještanima ovih područja, muslimanskom i pravoslavnom stanovništvu. Za sada je riječ je prehrambenim i higijenskim sredstvima. Ova aktivnost Ureda će biti nastavljena narednih dana širom države uz koordinaciju sa Mrežom mladih.

Rukovodilac Ureda za društvenu brigu Ibrahim Malanović kazao je kako su vode blagodat, ali i odgovornost, te da trebamo voditi računa o ovom emanetu, ali i ukazati pomoć ovim ljudima.

- Sredstva koja smo podijelili su iz Bejtu-l-mala smo kao Zajednica prikupili od onih kojima je Allah dao imetak - istakao je Malanović.

Uz riječi zahvalnosti na ovom znaku pažnje i pruženoj pomoći, mještani ističu kako ih u narednom periodu očekuje saniranje posljedica ovih poplava, te da je svaki vid pomoći dobro došao.

(Preporod.info)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.