Logo

Muftija Kudić razgovarao sa generalom Atifom Dudakovićem

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa

05 11 2021 04 sastanak kudic dudakovic

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je razgovarao sa generalom Atifom Dudakovićem, proslavljenim ratnim komandantom Petog korpusa Armije R BiH. Razgovarali su o aktuelnoj situaciji, te razmjenili iskustva i razmišljanja o brojnim temama o kojima su razgovarali.

- General Dudaković je veliki strateg i vojni ekspert, što je pokazao od 1992 do 1995. godine. Međutim, general Dudaković je također i intelektualac i čovjek s kojim se može razgovarati o raznim životnim temama. Iako se dobro poznajemo, vrlo često me iznenadi dobrim analizama, odličnim zaključcima i da odlično prati situaciju u našoj zemlji. Raduje me što je njegovo zdravstveno stanje svakim danom sve bolje. Usaglasili smo se da naš narod nikako ne smije nasjesti na bilo kakav govor mržnje, odakle god on dolazio i da smo mržnju pregazili kada smo imali za nju možda najviše povoda. Također, smatram da je vrlo važno za sve nas da obnovimo naše povjerenje prema institucijama, a oni koji vode institucije moraju imati više svijesti o tome koliko moraju raditi i šta trebaju učiniti da ugled institucija bude na zavidnom nivou – saopštio je muftija Kudić nakon sastanka sa generalnom Dudakovićem.

Muftija Kudić odražava redovne susrete sa brojnim ličnostima s kojima razgovara o aktuelnim pitanjima, o iskustvima kroz koja su prošli ili prolaze, te nastoji s njima razmijeniti mišljenja o planovima rada Islamske zajednice u budućnosti.

(Preporod.info)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.